21. mars 2012

En vårdag på Ullevål skole


Den 20.mars spilte Menja og jeg to forestillinger på Ullevål skole.  Det var en veldig vakker skole, se bare på bildene! Utenfor skolen vokste det noen flotte, gamle trær. De stod der så nakne og mørke, for ennå er det ikke kommet løv på noen trær her på Østlandet. For det er ennå tidlig på våren.

Vikingene kalte mars for Tormåned. Ja, den første vårmåneden ble faktisk oppkalt etter selveste Tor med hammeren, som er sammen med Menja på dette bildet:


 De som har sett forestilllingen vår husker sikkert Tor! Men elevene fra Ullevål skole kjenner seg nok ikke igjen når de ser bildet, for det er tatt i Lofoten. Under her, derimot, er det nok lett å dra kjensel på skolens gymsal. Her har de snille elevene som hjalp oss satt opp stoler og matter, klar til innrykk av 2 og 3 trinn.


På Ullevål skole var det forresten flere som var oppkalt etter Tor. På første forestilling var det lærer Torjus som turde å stikke hånda si inn i Fenrisulvens gap. Det er kanskje ikke så rart han var modig, for navnet hans betyr jo både "Tor" og pilskaft.

En av elevene vi snakket med het nesten det samme, han het Torje. Det er også et spennende navn, for det betyr "Tor" og spyd. 

Men husker noen hvilket våpen Tor stakk inn i Fenrisulvens gap, mon tro? Det var verken pil, spyd eller hammer.....

Da vi skulle reise hjem, så vi et veldig hyggelig tegn på at våren endelig har kommet. For inntil grunnmuren på Ullevål skole dukket årets aller første gress-tuster opp.

Velkommen vår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar