4. mars 2012

Toppers å være på Toppåsen!



- Så utrolig deilig å komme til en ny skole igjen! Både Menja og jeg storkoste oss på første dagen av vår Oslo-turne. I hele mars skal vi "vandre om kring fra sted til sted " i Oslo. Damduridam!!

Den aller første skolen som fikk besøk av oss i 2012 var Toppåsen skole. Bak en rødmalt vegg tittet det frem både krokodiller og giraffer, så vi skjønte raskt at dette kom til å bli gøy. Det ble det også!
For 3. og 4.klasse på skolen tok godt i mot  oss to rare vikingsøstre denne fredagen. Etter forestillingen hadde de masse å spørre om, og mange av dem visste temmelig mye om vikinger og vikingguder selv også. Men kverner som Grotte-kverna, det visste de lite om fra før. Derfor var det ekstra spennende å vise frem den, og noen fikk prøve å male korn på den også. En av lærerne fortalte om at det var akkurat en sånn kvernstein som St.Halvard hadde rundt halsen da han ble druknet. Nå er St. Hallvard blittt skytshelgen for Oslo, og er gjengitt i byvåpenet. Der sitter han med kvernsteinen i sin høyre hånd.Det gjorde det jo ekstra spennende for alle å se nærmere på Grotte-kverna vår...

Da vi hadde pakket ned alle tingene våre og forlatt vår aller første Oslo-skole, var både Menja og jeg slitne, men lykkelige. Turneen vår er i gang - og nå gleder vi oss bare til fortsettelsen!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar