8. mars 2012

Med Årvoll-elever på Årvoll gård


 Snøen lå tung på låvebrua på Årvoll gård i morges. Det var rett og slett ikke helt enkelt å komme seg inn med utstyret. Men to greie "gårdsgutter" hjalp oss med måking og rygging opp mot den hvite døra dere ser på bildet  - og dermed var vi inne.

Her i kulturloftet inne i låven var det 5 meter under taket. Perfekt for fugler som flyr høyt opp i lufta, ja, dere som har sett forestillingen vår vet at nettopp det er ganske viktig....

Det er faktisk et problem på flere skoler, at vi trenger minst 3 meters høyde under taket for å kunne spille forestillingen vår. Så da ender vi ofte opp i store, kalde gymsaler. Her på Årvoll gård var det helt anderledes enn i en gymsal. Skråtak, treverk... og etterhvert kom lukten av kaffe og vafler sigende inn på kulturloftet fra den lille kafeen i etasjen under. Det var noe annet en lukten av svette gymsko!

Men ingen gymsal lukter verre enn Ymers svette. Også i dag var lukten under armene til kjempen Ymer forferdelig. Men sånn blir det vel, når det blir født trollunger på løpende bånd ut av de svette armhulene. Heldigvis var førsteklassingene et høflig publikum, de  holdt seg ikke for nesa en gang. Barna på Årvoll er nemlig noen tøffinger...


 Her ser dere Ymer på et bilde fra Lofoten. Her er han ute. Kanskje like greit, så blir iallefall ikke lukta så ille?

At førsteklassingene var tøffe, så vi på mer enn en måte: Mange av dem meldte seg frivillig til å gå ut i skogen for å finne en bjørn de kunne stjele redselen fra! Det ble nok dverge-smeden fra Svartalvheim imponert over.  Han fikk alt han bad om - til og med kvinneskjegg. Det var selvsagt ingen barn som kunne gi ham akkurat det, men i salen var vi så heldige å ha Ellen. Hun jobber på Årvoll gård, og på selveste kvinnedagen var hun så grei at hun gav bort alt skjegget sitt  for at at gudene skulle få en skikkelig sterk lenke å binde Fenrisulven med.  Kvinneskjegg er jo som kjent MYE sterkere enn manneskjegg!



Dette bildet ble tatt etter forestillingen. Ikke noe skjegg igjen  å spore her, nei, hverken på Ellen eller på Menja. Takk for at dere tok så godt i mot oss, både Ellen og dere andre på Årvoll gård.
 Ellen to jo til og med bilder og skrev om oss på Facebook etterpå

Og sist - men ikke minst - takk til alle førsteklassingene og lærerne fra Årvoll skole som tok seg tid til å komme bort til gården og møte oss to rare jotunsøstre i dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar