14. mars 2012

Den tyske skolen midt i Oslo

Vi - Fenja og Menja- har vært i Frankrike  og spilt forestilling, og nå har vi jammen meg nesten spilt forestilling i Tyskland også! For i dag klatret vi 4 etasjer opp til musikk-salen i Den Tyske skole i Oslo, og spilte for 2, 3 og 4 klassingene der.  Vi hadde gruet oss litt til de trappene, for vi har jo veldig mye med oss når vi reiser rundt fra sted til sted. Men det gikk over alt forventning: Det var jo faktisk en heis der, og mange villige hender hjalp oss å få tingene våre til heisen og på plass. Problemet var bare at teltplankene var for store for heisen. Da var det ingen vei utenom, - de måtte bæres opp alle trappene. Men hverken jeg eller Menja trengte å løfte en finger. For på skolen var det en utrolig hjelpsom altmuligmann: Bernd! Han løftet plankene egenhendig opp de fire etasjene, og hjalp oss med alt annet vi trengte hjelp til også.  Tusen takk, Bernd....
      


Elevene og lærerne på den tyske skolen snakket for det meste tysk, men vi skjønte jo raskt at de kunne norsk også. For de lo på akkurat de samme stedene i forestillingen som barna på de andre Oslo-skolene,  og alle de vanskelige spørsmålene de spurte til slutt var på norsk. - Det var jammen bra, sa Menja da vi reiste igjen. - For vi hadde nok ikke klart å svare så bra for oss på tysk.



Bildene som vi tok i skolegården, viser at en skolegård midt i tjukkeste Oslo slett ikke trenger å se kjedelig ut. Her er malekosten flittig brukt - og se så fint det er blitt! Vi fant til og med et lite norsk flagg på  skolemuren, midt mellom mange andre små bilder.  Vi lette etter et tysk flagg også, men det fant vi faktisk ikke.

Men Bernd, han sa noe vi ikke hadde tenkt på, da han så teltet vårt klar til forestilling: - Dere har jo tepper i fargene til det tyske flagget!


Dette bildet viser teltet vårt på en annen skole - men alle kan se at Bernd hadde rett. Vi har både svart, gult og rødt på teltet vårt......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar