13. mars 2012

Slett ikke trasig på Trasop!


Da vi kom inn i samlingsalen på Trasop skole, så vi denne taggen på veggen. - Hva i all verden betyr den?  Menja og jeg visste det ikke. Heldigvis kunne vi spørre vaktmester Tor, for han hjalp oss med å ta inn alle tingene våre. Han fortalte at PALS var navnet på et prosjekt som skolen har for at det skal være trygt og godt å gå på skolen.  Så viste han oss et annet bilde som hang på veggen, med en tegning på, og fortalte at på den tegningen så kan man finne de tre PALS-reglene på skolen:


Finner du dem?  Det gjorde vi....



- Hvis alle på skolen  følger reglene og viser respekt og omsorg og ansvar, ja da er det sikkert veldig fint å gå på denne skolen, sa Menja og jeg til hverandre. - Og dessuten har de en kjempefin samlingssal! For den var lys og fin. Den var akkurat pusset opp ved hjelp av "Den store skoledugnaden".  Flott å spille forestillinger i! 

Her ser dere vaktmester Tor som hjelper oss med å sette stolene på plass før første forestilling. I Oslo kommune er det fortsatt vaktmestre på alle skolene. Menja og jeg har møtt noen av dem på denne turneen, og de er virkelig til stor hjelp for oss som reiser rundt fra skole til skole.  Takk, Tor, og alle vaktmesterkollegaene dine!


.. Og her er teltet vårt på plass:



Elevene i 1.klasse og 4.klasse på Trasop  var også et hyggelig bekjentskap.

Tusen takk for en fin dag på Trasop skole!

1 kommentar:

  1. Trasop har nok navn etter ei gammel hvilestue der de som kjørte planker til byen kom innom. Når de kom sørfra med lass, måtte de trasse seg opp en lang motbakke. Trass op.

    Drøbak er et navn av samme sort, drøy bakke. Når isen lå på fjorden kunne en seile inn til Drøbak og kjøre lasten opp de bratte bakken fra havna.
    AA
    Plankekjøring kom nok en god stund etter vikingtida, på 15-1600-tallet da de fikk sager som brukte vannkraft. Kjøringa varte helt til jernbanen tok over på midten av 1800-tallet.

    SvarSlett