21. okt. 2010

Jong

Adgang forbudt på skolen? Sånn så det ut da vi kom til Jong skole. Store, høye gjerder og strenge skilt.


Menja og jeg skjønte ingenting. Vi skulle jo spille forestilling og ha vikingverksted på skolen. Ville de ikke ha oss på besøk likevel? Heldigvis gav vi ikke opp. Vi fulgte en fargerik pil som var malt på asfalten utenfor gjerdet, og fant et annet skolehus med en liten gymsal i. Der satte vi opp teltet vårt. Snille fjerdeklassinger hjalp oss å bære inn tingene og legge ut matter på gulvet. 



De var så greie at vi lot dem prøve gudene litt. Her ser dere Frøya, Hugin og Munin, Tor, Loke og Heimdal - og det er fjerdeklassingene som hjelper dem med å titte over taket på teltet vårt.


Kanskje de tittet på det fine te-kaffe-kjeks-brettet vi fikk å kose oss med? 




Eller kanskje de tittet på denne?



Ser dere hva det er? Det er den ene skoen min. Jeg måtte knytte en hyssing rundt, for sålen holdt på å falle av. Menja og jeg har jo gått langt og lengre enn langt, og det sliter på skoene, det er sikkert.  Jeg skulle nok  hatt en sånn sko som Vidar har. Vidar er sønn av guden Odin. Skoen til Vidar er laget av alle de små lærbitene i hele verden som blir til overs når noen lager en sko. Da kan dere jo bare tenke dere, så utrolig sterk og solid den blir til slutt! Det er faktisk en spådom om at Vidar en gang skal sette den skoen i gapet på Fenrisulven ... Hvis han tør, da. Kanskje han bare sier at han skal gjøre det, og så lar han være når det kommer til stykket. Akkurat som Menja da hun lovte at hun skulle vise hvordan man setter armen i Fenrisulvens gap.

2. og 3.klassingene på Jong skole ble nok litt skuffet da Menja ikke turte å legge armen sin i gapet til Fenris. Men de ble nok ikke sure, for de likte Menja veldig godt. Selv om hun gikk stygt når hun skulle gå pent, og lagde høye lyder med fløyta si og gjorde mange andre rare ting.

Barna fikk dessuten se en arm i Fenrisulvens gap. For på Jong er det en lærer som er like modig som guden Tyr!  Og heldigvis, så gikk det bedre med henne enn med Tyr. Hun har fortsatt to armer, men stakkars Tyr, han har jo bare en....

1 kommentar:

  1. Tusen takk for besøket! Dere er helt fantastiske:)
    Hilsen oss ved Jong skole

    SvarSlett