28. sep. 2010

Emma Hjorth

Sola skinte, kulturvertene stod klare, klokka var litt over åtte....... og så kom vi, Fenja og Menja. Til Emma Hjorth skole. Ingen tvil!




Kulturkontakten på skolen het Mette, og sammen med henne og kulturvertene ble planene for dagen lagt.


Menja ble glad da Mette viste oss gymsalen vi skulle være i. Vet dere hvorfor? Fordi Menja elsker alle strekene på gulvet. De røde og blå og gule og grønne strekene hjelper oss til å sette teltet vårt helt rett. - Jeg liker ikke ting på snei, nei , pleier hun å si. Det var en annen fin ting med den gymsalen også. Det var at den hadde dører rett ut til der hvor vi hadde tilhengeren vår med alle tingene. Ingen trapper eller heiser eller lange ganger. Før vi visste ordet av det hadde vi allle tingene våre inne og på plass. Så slappet vi av en laaaaang stund før gymsalen plutselig var full av 2. - og 3.klassinger. Da var det på tide med forestilling!

Etterpå hadde vi vikingverksted for 3.klasse. Kulturvertene hjalp oss - to hjalp til med kornet og kvernene, en hjalp Menja med å knytte kornposer og en hjalp meg med å synge "Drømte mik en drøm". Det var god hjelp!

Da skoledagen var omme kunne alle i 3.klasse kverne korn, tegne runer og synge en ekte vikingsang. Her er forresten Menja ved min "musikk-stasjon". Kjenner dere igjen alle instrumentene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar