18. sep. 2015

Lekent i Lyngdal

 

 Se så fint de har det ute på Lyngdal kristne grunnskole. 
Her må det jammen være moro å leke, sa Menja da vi kom til skolen i dag morges.
Men vi hadde ikke tid til å leke.  For vi måtte få opp alle tingene våre i en fart, sånn at vi var klare når barna i 1, 2 og 3 klasse kom for å se forestillingen vår. Heldigvis hjalp Karianne oss, så det gikk fort og greit.

Her er Menja i full sving med å ordne i stand:


På bildet under ser dere hvor fint teltet vårt stod til slutt.
Bildet er tatt gjennom bladene på en flott inneplante som stod i aulaen der vi spilte teater.

Jeg hadde lagt merke til den planten før vi satte i gang å spille teater, fordi den var så fin og grønn.

Da dverge-smeden trengte hjelp til å få tak i ting til lenken til Fenris, tenkte jeg på den igjen. For han ville ha røtter, sa han. Da tenkte jeg at det var kjempeflott om vi kunne ta noen av røttene til akkurat den planten som stod så nære ham. Men tror dere han ville ha de røttene? Nei, han ville ha røtter som hang under fjell! Jeg ante rett og slett ikke at fjell hadde røtter, jeg var sikker på at det var det bare trær og planter som hadde. Det trodde Karianne også. Heldigvis var det noen av barna som visste bedre. De hadde til og med tatt vare på noen fjell-røtter i lommene sine. De kom til nytte i dag, for de fikk dverge-smeden til å bruke til den magiske lenken.

Takk for det, snille barn - og takk også for alle de andre tingene som dere kastet til meg og som ble brukt til lenken. Den ble jo både usynlig og sterk til slutt.Tusen takk til alle dere barn som var med på leken!  Dere ropte når vi bad om det sånn at kua Aydhumla kom, dere hjalp å få frem viking-gudene, dere, hjalp meg med å fange kjempen Ymer, dere hjalp dvergesmeden, dere pekte ut de to modigste lærerne på skolen,  dere fikk oss til å huske at vi hadde brukt opp alle tre spørsmålene da vi hadde tenkt å spørre Grotte om noe på slutten, og dere klarte å gjøre sånne rare ting som Menja gjorde når vi sang "Damduridam"-sangen vår.

Og da dere gikk, var det jammen meg mange barn som lekte at de hadde mistet armen sin i Fenrisulvens gap de også, akkurat som viking-guden Tyr gjorde.

Tusen takk for en fin og leken dag hos dere!
2 kommentarer:

  1. Tusen takk for Fenja og Menja ville komme til LKG!
    På hjemmesiden vår ligger det flere bilder fra besøket:
    www.lkgskole.no

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha, Karianne. Flotte bilder! Gøy for oss å se...

    SvarSlett