1. nov. 2010

Skui

Dagen begynte som en skikkelig dårlig dag. For Menja og jeg kom altfor seint til Skui skole! Lærer Unn trodde nesten at vi hadde glemt dem, så seine var vi. Men vi kom da fram til slutt. Og med god hjelp av både lærere og kulturverter så klarte vi også å starte forestillingen for 2. og 3.klasse i tide. Det var i grunnen godt gjort, ikke sant, Menja? For vi har aldri rigget på 1/2 time før!

Jeg likte steinmurene på Skui skole. De røde mursteinsmurene var fine. Men aller mest likte jeg de grå steinmurene. Hva slags stein var det, mon tro?








Kanskje det er det som kalles gråstein. Sånne steiner som trollgubben Lurvelegg har til negler... Ja, for dere kan vel sangen om Lurvelegg?   Første verset er sånn:

Han tar seg frokost på en furustubbe og heter Lurvelegg og er en gubbe.
Med et øye,
og to neser
og tre hoder
og fire bein
og fem føtter
og seks ører
og SJU NEGLER AV GRÅSTEIN

Lurvelegg er akkurat et sånt troll som jeg advarte den lille eple-gudinnen-Idunn mot  i forestillingen vår. Det er faktisk veldig dumt å vifte med et  magisk ungdomseple når sånne troll som Lurvelegg har veldig lyst på akkurat et sånt eple. Men Idunn vil ikke høre, verken på meg eller Frøya...

På Skui skole visste veldig mange elever at steinene på jorda er laget av tennene til kjempen Ymer. Det betyr jo at hele skolen deres er laget av kjempetenner... ikke sant?  Se på dette bildet, for eksempel - her ser dere Unn foran mange rader med "tann-steiner"!!



Og nedenfor her, så ser dere den flinke kulturverten Anine med Grottekverna vår. Den er jo også laget av stein, store steiner, kanskje det var jekslene til Ymer? I hvert fall så er Grotte laget av to veldig fine steiner, og de heter granat-glimmer-skifer.  Sånne steiner passer veldig godt til å lage kverner av.





Alle 3.klassingene fikk prøve å kverne mel på Grotte, og de fleste prøvde hjemmekverna vår, Heime, også.
Både Menja og jeg er enige om at på Skui var de ekstra flinke til å kverne mel til oss, for de brukte god tid og kvernet melet mange ganger.

Tusen takk - både til dere som laget mel til oss, til alle dere som så på forestillingen og til dere snille kulturverter - Anine og Halvor - som hjalp oss med smått og stort gjennom dagen. Dere gjorde en dårlig dag til en riktig god en!

1 kommentar:

  1. Gråsteinen dere snakker om er vel det som kalles skifer? Les om skifer her: http://no.wikipedia.org/wiki/Skifer

    SvarSlett