11. sep. 2011

Søyland skole

Barn er fantastiske! Det er Menja og jeg enige om. Det synes de på Søyland skole  ved Flekkefjord også. Disse fantastiske pippi-jentene fant vi på veggen til gymsalen der vi skulle spille forestilling. Det gjorde at vi kom i riktig godt humør!  Og så håper vi, nei vi vet, at de fantastiske barna på Søyland skole også kom i godt humør når de så forestillingen vår. For vi hørte nok at de lo...

På Søyland skole var det en klok gutt i tredjeklasse som hjalp oss da vi så gjerne skulle ha spurt Grotte et spørsmål til. For Grotte vil jo bare svare på tre spørsmål av gangen, og de hadde vi brukt opp da Menja lurte på hvor lenge Fenrisulven må sitte med sverdet til Tor i munnen. Grotte var ikke til å rikke, og det var jo ikke noe å gjøre med: Hånda må hvile, kverna må stå!   Det var da at gutten fra tredjeklasse kom som en reddende engel. For han hadde tenkt ut svaret.  Sverdet faller ut når Fenris er død og råtnet opp og skjelettet hans faller fra hverandre. Så enkelt kan det faktisk være, selv om det er litt ekkelt å tenke på det.

- Vi spør Grotte neste gang den vil svare på spørsmål, om dette er det rette svaret, sa Menja da vi snakket om det. - Så finner vi ut om Søylands-gutten hadde rett! 


Da vi var ferdige med å spille teater, så pakket vi fort i bilen. Det var nemlig fredag, og vi hadde tenkt å se oss litt om i Vest-Agder før vi satte kursen mot Kristiansand igjen. Da var vi så heldige å få en kopp kaffe og en prat med rektor før vi reiste videre. Han kunne fortelle oss mye om Søyland og området rundt. 
Takket være han, den kloke gutten og alle de andre fantastiske barna og voksne på Søyland, så reiste vi beriket der i fra. Takk for oss, Søyland skole!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar