13. sep. 2011

Dvergsnes skole


Gåte: Gjett hvor de har tre kjempehyggelige kulturverter med K på capsen og kulturvertkort rundt halsen!



Svar: På Dvergsnes skole i Kristiansand!



 Menja og jeg kom dit i regn og blåst, men kulturvertene og alle de andre på skolen tok godt i mot oss  på sin flotte, nye skole. Den er bare 2 år gammel, og der  var det vakkert og flott både ute og inne.





- Tror du det bor noen dverger her? Spurte Menja spent da hun kom, og så seg om. Vi var jo tross alt på Dvergsnes. Og hva fant vi?  I den ene veggen i Amfiet der vi skulle spille forestillinger, der var det faktisk en liten dvergehule! Menja krøp begeistret inn i den.



Men hun fant ingen dverg der, desverre. Da bestemte vi oss for å bruke den lille hulen til et lagersted for tingene våre under forestillingen. Det passet perfekt!

Selv om ingen bodde i dvergehulen, dukket det etterhvert opp en dveg likevel. Det vet alle barna som ropte på dvergesmeden for at han skulle lage lenke til Fenris. Barna trengte bare å rope et par ganger, så dukket han opp på flekken. Kanskje han kom nede fra neset?



Han var iallefall veldig flink til å lage en magisk Fenris-lenke for de gamle vikinggudene!

I vikingtiden snakket folk ofte om de flinke dvergene, som var smeder og som bodde et sted de kalte for Svartalvheim. Det finnes mange historier om alle de fine tingene som dvergene lagde til gudene. En gang lagde de et fantastisk smykke til kjærlighetsgudinnen Frøya, som de kalte for Brisingamen. Men de kunne lage våpen også: Det er faktisk de som lagde den kjente hammeren til guden Tor! Og guden Odin, han fikk en gang et spyd av dem. Historiene forteller også at de lagde et skip de kalte Skibladne som kunne gå til vanns og til lands og i lufta med. Og når gudene ikke trengte å bruke skipet, så kunne de bare brette det sammen og legge det i lomma. Praktisk, hva? Gudinnen Siv fikk en gang et fantastisk gullhår av dvergesmedene. Det er ikke måte på hvor mange fine ting de lagde.

Men på forestillingene i dag, så var det Fenrislenken det var viktig å få laget. Det var jammen bra at elevene på Dvergsnes hjalp dvergen, slik at han fikk alle tingene som trengtes for å få lenken ferdig...

Etter forestillingene hadde kulturvertene forberedt deilig lunsj til oss på personalrommet. Der koste vi oss med mat og drikke - og ikke minst prat. For vi hadde mye å snakke om etter forestillingen, - kulturvertene, lærerne, Menja og jeg -  og to helt spesielle gjester fra  Vest-Agder fylkeskommune. De to fra fylkeskommunen het Barb og Tomas, og det var de som hadde sørget for at Menja og jeg fikk komme på denne høst-turneen i den kulturelle skolesekken.


Her ser dere dem! Barb tok noen bilder underveis i forestillingen. Menja og jeg likte best de tøffe Ymer-bildene. Vi får jo ellers aldri sett den fæle kjempen. Men jeg regner med at dere fra Dvergsnes drar kjensel på ham....






Det var slett ikke bare Barb som tok bilder. De voksne på skolen tok også. Og så skrev de om det på nettsiden til skolen. Se bare her:




Tusen takk for en fin dag på Dvergsnes!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar