15. nov. 2017

Herlige Høvåg




Å finne Høvåg skole ble litt som et stigespill, litt frem og litt tilbake og litt frem igjen. Men vi fant frem i tide,  - og sannelig var det ikke et stigespill malt på asfalten i skolegården!

Her ser dere at vi fant rett bygning - ingen tvil...



Vi ble møtt av to greie kulturverter og Birgit fra skolen, og dermed tok det ikke lang tid før teltet vårt var oppe, og den flotte røde matta var på plass foran. Det synes ikke på bildet, men det var benker og røde stoler også - så alle fikk sitte bra under forestillingen.  Takk for hjelpen med sitteplassene!


Vi spilte forestillingen for 1 - 4 klasse, og det var slett ikke bare Fenja og Menja som dukket opp. Verdens første ku - Audhumla - kom, og slikket frekt på tre lærere som alle fikk ødelagt sveisen.




Etter  felles anstrengelse fra både Menja, meg og alle elevene, dukket det også opp flere viking-guder.  Her ser dere Tor, mon tro hvor han er på vei?  Egentlig er han helten i forestillingen vår, for det er jo han som setter sverdet i munnen på Fenris, så han ikke kan bite mer.



Så var det det spørsmålet da, som vi ikke kunne svare på: Hvor lenge måtte Fenris sitte med sverdet i munnen? Grotte var utslitt etter sine tre spørsmål, så vi fikk desverre aldri svar.  Hånda måtte hvile og kverna måtte stå -   Ærsj!



Menja kommer nok aldri til å glemme denne skolen, for i løpet av forestillingen forsvant den røde luen hennes på mystisk vis. Hun klarte ikke å finne den før etter forestillingen var ferdig, og da var den faktisk i magen på Ymer.  Det var godt han nøyde seg med lua, og ikke jafset i seg hele Menja...


Vi ble ganske fælne da vi først kom på den tanken....
Uansett: Takk for oss Høvåg skole! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar