14. apr. 2014

Årnes!



Endelig kom vi til Årnes igjen!  Etter to utsettelser, var det på tide, det syntes både elevene i 2. trinn og Menja og jeg. Vi husket godt gymsalen igjen, og etter god hjelp fra snille og flinke kulturverter for å få lastet sakene våre inn, så kunne vi få rigget og gjort det fint til elevene kom.  Her er teltet slått opp opp og  fanen  hengt opp. Den fanen er til å bli i godt humør av...

Barna på Årnes var en trivelig gjeng, som  koste seg med fortelling om hvordan havet ble salt. Det var nok ikke så mange som visste om på forhånd at uten Fenja og Menja hadde vi slett ikke hatt saltvann! Iallefall om man tror på det vikingene trodde på. Kort fortalt så malte vi ( Fenja og Menja) en hel masse salt på den magiske grottekverna ombord på et vikingskip langt til havs. Vi malte så mye at det ble hauger med salt på dekket, hauger så store som fjell. Til slutt ble det altfor mye salt, skipet ble for tungt, og sank. Og saltet virvlet ut i det store vide havet. Siden den gangen har havet vært salt.

Etter fortellingen sang vi sanger i vikingteltet, risset runer, laget kornposer og malte masse mel. Takk for flott innsats, alle elever og lærere. 

Etter litt mat og nedrigging og god hjelp til å bære alt ut igjen, så kunne vi  vinke farvel til Årnes skole for denne gang. 


Men vi er snart tilbake til Nes, heldigvis. For i år blir det vikingmarked på Årnes i juni:, "Store Nes Viking og Middelaldermarked 2014". Og dit kommer vi : Lørdag 21.juni og søndag 22.juni. Da skal vi lage vikingteater og fortelle en helt annen historie enn vi har fortalt skole-elevene i kommunen denne vinteren og våren. Vi skal blant annet fortelle om guder og jotner og en temmelig skummel ulv!




Kanskje vi ses?  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar