19. sep. 2012

Ve skole

 
- Vi vandrer omkring fra sted til sted, synger vi i sangen vår. Med oss har vi også  alltid kua Audhumla. På Ve skole hadde de noen gardiner i inngangspartiet som passet veldig godt til oss. For hvem er det som vandrer rundt  her - det må da være Audhumla m/ venner?
 
Iallefall gjorde gardinene oss i veldig godt humør da vi ankom skolen og skulle rigge alt utstyret vårt. Det gjorde dette skiltet også:
 
 
 
.... og denne fine vimpelen....

 
.... og denne hyggelige læreren - Anita - som er kulturkontakt og tok så godt i mot oss ....

 
..... og de hjelpsomme kulturvertene fra 5. klasse som hjalp oss både ut og inn av musikkrommet. De feide til og med opp alt kornet Grotte hadde sølt på gulvet!
 

Vi hadde et hyggelig møte med  1 - 4 klasse på Ve. Det var nesten synd at det var midt i spisetida da vi var ferdige med forestillingen, for det var mange som hadde spørsmål de ikke fikk svar på. Noen få rakk å spørre oss, og det var veldig spennende spørsmål. En gutt  spurte for eksempel om fessingen til Fenja, en "vikingbærepose" som hun har brodert jotnen Mokkurkalve på. Fenja fortalte hele historien om den store Mokkurkalve som ble så redd at han tissa på seg, noe som gjorde at han forsvant, for han var jo laget av leire. Mens andre hadde spørsmål om Fenris, -  om hvordan han fikk i seg mat, og om hvordan han døde. Fine spørsmål var de, alle sammen.
 
Dessuten fulgte publikum godt med - faktisk bedre enn Menja, for de husket at vi hadde brukt opp tre Grotte-spørsmål allerede da vi hadde lyst til å spørre Grotte om hvor lenge Fenris kom til å sitte med sverdet i munnen sin.
 
Så kjære alle på Ve - takk for en fin formiddag sammen med dere! 
 


1 kommentar:

  1. Hva Fenris spiser der han sitter og sikler på holmen sin er det nok ingen som vet. Siklet blir til ei hel elv, som heter Vån.

    I Ragnarok kommer Fenris løs, og sluker Odin. Så kommer guden Vidar, og setter foten i gapet på ulven så den dør. Vi vet ikke mye om Vidar annet enn at han har en sko med tjukk såle. Den er laget av alt læret som skomakerne kaster. Det er derfor en skjærer ut en trekant ved hæl og tå, slik at Vidar kan få emne til skosålen sin.
    AJM (fantelært skomaker)

    SvarSlett