29. aug. 2010

Fenja og Menja i Frankrike

Fenja og Menja ville reise enda lenger syd. Og høsten 2009 dukket de opp i Cantal, midt i selve hjertet av Frankrike. Skolebarna ble ganske overrasket når de dukket opp på skolen deres og sang og snakket norsk. Men de hadde heldigvis fått en venninne som het Pia, som kunne snakke fransk og oversette og fortelle de franske om hva de snakket om. Hun ble med dem rundt omkring i Cantal. Ikke bare på skoler, men i forsamlingshus i små landsbyer om kvelden også. Både små og store lo og likte å møte de to rare jentene fra det kalde nord. Og så skjedde det noe veldig viktig: I Frankrike begynte plutselig Menja å snakke igjen.


Etter en stund reiste de tilbake til Norge, men når våren kom med solvarme og vakre blomster var plutselig Fenja og Menja i Cantal igjen. Sammen med Pia reiste de nok en gang rundt og spilte teater. Forestillingen i Frankrike handlet om hva verden er laget av.

1 kommentar:

  1. Franskmennene ble ganske overrasket da vi fortalte dem at det første vesenet i verden var en ku! Men jeg tror de likte det godt, for mange av dem vi traff i Cantal hadde jo kuer selv..

    SvarSlett