7. mar. 2017

Endelig Engesland!


Endelig, vi er på Engesland! Etter en laaang tur på øde, glatte, snøfylte veier gjennom skogen,  - 20 minutter for seint - var vi endelig på Engesland skole. Herlig! Vi fikk hjelp av raske og snill kulturverter og kulturkontakten på skolen, og vips hadde vi alt utstyret lastet ut av vår rimete bil. Vi klarte å rigge så fort at forestillingen ikke ble så mye som ett minutt forsinket... ikke verst! Men så har vi også rigget veldig mange ganger før. Vi er rett og slett temmelig proffe på rigging av vikingting.Engesland skole er ikke så stor, og det var bare 28 elever fra 1 - 4 trinn som skulle se forestillingen. Vi hadde gledet oss veldig, for dette var første forestillingen på vår nye Sørlandsturne.  Vi var litt usikre også. Hadde vi husket å ta med alle tingene, og husket vi alt vi skulle si?


Jada,  til begge deler. Vi hadde som vanlig tatt med alt - inkludert nyvaskede "gardiner", tau og bånd som pynter riggen vår. Og alle ordene i teksten hadde vi også med oss, klare til bruk ...Det eneste som ikke var klart til bruk var den store seljefløyta som jeg bruker til å lokke fram viking-guder med, den sa ikke et pip før jeg hadde vannet den litt. Det er et godt triks for å få lyd i den. Her har den fått et helt vannglass. Det gjorde susen. Før elevene kom, var den blitt klar til innsats den også.

Elevene kom, og de moret seg stort. Det gjorde Menja og jeg også. Modige Emma la armen sin i Fenris-ulvens gap, og det gikk uten at Fenris fikk seg en arm å spise opp, heldigvis. Fenris spiste jo armen til viking-guden Tyr da han skjønte at han ikke ble sluppet løs fra Gleipne-lenken, men Emma var rask og fikk ut armen før noe skjedde.

Etter forestillingen var Menja og jeg raske til å rigge ned, og som belønning fikk vi riktige gode saker vi kunne putte i våre egne gap. Bare se her:
Det var den snille kulturkontakten på skolen som hadde ordnet en deilig lunsj til oss.Takk for all hjelp, god mat og prat - det var flott å være på Engesland !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar