8. jan. 2014

Vikinger sett på Neskollen skole!


I to dager har det myldret av små og store vikinger på Neskollen. Her er en av de store: Zorro! 


Han var der da vi kom med alt utstyret vårt og skulle rigge oss til i SFO-rommet på skolen tidlig tirsdag morgen. Det ser ut til at han liker sverdet og skjoldet til sjøkongen Mysing. Hvem Mysing er? Jo, det vet alle som har hørt historien vår. For de som ikke har det: Under her ser vi selveste Mysing på et bilde tatt en vakker sommerdag . Han skryter av at han er så stor, men jeg vet ikke helt...Zorro er iallefall større, det kan alle se. 



Her er også vi - Fenja og Menja- på plass på den lille scenen der vi fortalte historien vår om Mysing og Frode og Grottekverna for alle på andre trinn på skolen. De var så mange på trinnet at vi til og med måtte komme to dager for at alle skulle få være med på vikingverkstedet vårt. 

Vi hadde tre "stasjoner" på verkstedet: 

Kverning av korn til mel

Runer og kornpose

Musikkverksted i vikingteltet 

Tusen takk, alle elever og voksne på Neskollen - det var veldig fint å møte dere. Vi møtte også igjen mange av elevene som vi hadde hatt verksted med i fjor, og det var morsomt at vi ble gjenkjent og ønsket velkommen tilbake. De fortalte oss at de fortsatt hadde kornposene de lagde i fjor, og det er ikke verst. En fortalte oss at hun hadde gitt korn til bestemoren sin og at hun hadde fått en kornplante til å vokse opp. Det var hyggelig. Kanskje dere i 2. klasse som har laget kornposer også kan plante korn til våren og få det til å spire? 


Nå reiser vi videre til Skogbygda

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar